Vysněná postava? 7 tipů odbornice, které fungují! Jak opravdu začít s hubnutím a definitivně při tom i vydržet

PR článek

Výzva do nového roku! Rozhodnout se zhubnout je snadné, ale mnohem obtížnější je svůj cíl i splnit. Proto vám nestačí pouze odhodlání, ale potřebujete i pevnou vůli, motivaci, odměnu ve správnou chvíli. Také musíte ve svém životě udělat jistý úklid. Teprve potom půjdou kila dolů jako po másle.

TOP 7 tipů, jak začít s hubnutím a vydržet při tom
Pokud jste se v novém roce rozhodli udělat něco pro své zdraví, tak směle do toho. Pustit se do diety můžete kdykoli, ale už teď určitě velmi dobře víte, že shazování přebytečných kilogramů s sebou často přináší různá úskalí, která musíte překonávat.

Nejčastěji je to ztráta motivace, těžce mizející kila či nepochopení ze strany okolí. Ale hlavu vzhůru. Pokud se na celý proces předem dobře připravíte, tak v dietě nepolevíte a brzy se dočkáte vytoužených ladných křivek.

Hubnutí je iv hlavě, důležitá je motivace
Podle odbornice na zdravé stravování je prvním krokem ještě před tím, než se vůbec pustíte do dietování, důležité ujasnit svůj cíl a jít si za ním.

„Klíčová je motivace a know-how. Nejsnáze na hubnutí je rozhodnout se začít, ale mnohem obtížnější je provést změny ve stravování či cvičebním režimu a zejména mít dost trpělivosti, vytrvalosti a odhodlání,“ řekla na úvod ředitelka Institutu redukce a prevence nadváhy kompliment® PhamDr. Kateřina Skybová.

Do zítra nezhubnete
Je důležité zvolit si systém a způsob změny životního stylu. Ideální takovou, která doporučuje zdravou a pestrou stravu, bez náhrad výživy as dostatkem pohybu. Pravidla je dobré postupně si osvojit a vytrvat u nich dlouhodobě, za den či týden se nic neděje. „Udržení zdravého životního stylu je dlouhodobý a v podstatě nikdy nekončící proces,“ upozornila na tento fakt odbornice.

Jak na to
Podívejte se na základní pravidla úspěšného spalování tuků podle Kateřiny Skybové, na které si nechte trošku času, popřemýšlejte nad nimi a představte si, co a jak byste podle nich chtěli a uměli ve svém životě změnit. Když je přijmete do svého životního stylu, i shazování kil vám půjde jednodušší.

1) Základním předpokladem úspěšného hubnutí a nastavení režimu je opravdu chtít zhubnout a hlavně mít na hubnutí čas. Vašimi úkoly je pozornější výběr potravin, správná příprava jídla, pravidelný pohyb ve správné intenzitě, ale také lepší organizace dne.

2) Hubnutí a změna životního stylu je zejména o novém přístupu k sobě samému. Mějte cíl, rozhodněte se pro něj, věřte si a najděte způsob, jak dosáhnout toho, co chcete.

3) Výhodou je určitě začít hubnout pod odborným vedením. Kouč za vás totiž převezme řízení hubnutí a zbaví vás tak spousty úkolů se studiem dat a faktů. Pravidla hubnutí však už musíte splňovat vy. No efektivní spolupráce přináší ovoce.

4) Dá se hubnout i doma, ale při „home-made“ hubnutí je povinností mnohem více – zjistit si znalosti o fungování těla, o výživě i pohybu. Třeba si umět postavit reálnou strategii hubnutí, vypracovat si stravovací a tréninkový plán a dodržovat je dostatečně dlouho. Jinak se hubnutí nemusí povést.

5) Bez vědomostí to nejde, dostanete se jen do slepých uliček a neúspěch se dotkne i vaší motivace a sebedůvěry. Nehledejte zkratky a působivé marketingové alternativy.

6) Nehladovějte. Jen chutný a plnohodnotný stravovací režim je dlouhodobě udržitelný. Najděte si ten váš.

7) Pro hubnutí, ale také pro udržení váhy a zdraví je důležitý pohyb. Nenuťte se do toho, co vás nebaví. I tady je dobré najít to, co dokážete dělat dlouhodobě. Zkoušejte, hledejte, kombinujte. Své tipy nám nedávno prozradila i sexy Karolína Chomisteková:

Selhání není konec
A pokud náhodou i selžete, neodoláte pokušení z kalorického jídla, tak hned celé své snažení nezahoďte za hlavu, ale snažte se chybu čím dříve vykompenzovat lehčí večeří a celkově odlehčením jídelníčku během následujících dní.

Nepolevte
Údajně vydržíme naplno dodržovat své nové odhodlání na hubnutí jen pár týdnů, maximálně čtvrt roku. Měnit stereotyp je pro mnohé opravdu obtížné, ale když jste se už rozhodli udělat něco pro své zdraví, tak dělejte všechno proto, abyste vydrželi co nejdéle. Najděte si způsob stravování a pohybu, který vám vyhovuje, podívejte se na chutné recepty a cviky, které jsou pro vás zajímavé, zda najděte si sparing partnera.

High angle view of a large assortment of healthy fresh rainbow colored organic fruits and vegetables. The composition includes cabbage, carrots, onion, tomatoes, raw potato, avocado, asparagus, eggplant, celery, cucumber, broccoli, squash, lettuce, spinach, lemon, apples, pear, strawberries, papaya, mango, banana, grape fruit, oranges, kiwi fruit among others. The composition is at the left of an horizontal frame leaving useful copy space for text and/or logo at the right. High resolution 42Mp studio digital capture taken with SONY A7rII and Zeiss Batis 40mm F2.0 CF lens

Pokud se ve vás přesto vytrácí prvotní nadšení, zastavte se a vyjmenujte si důvody, proč jste se do tohoto boje pustili. Najděte si alespoň 5 benefitů a opakujte si je pokaždé, když budete mít pocit, že vás opouští motivace.

zeny
PR článek

Nejnovější články

Další články autora